Povređeni vozač BMX-a otpušten iz bolnice

Izvor: B92, 05.Avg.2021, 03:45

Povređeni vozač BMX-a otpušten iz bolnice

Američki biciklista Konor Filds otpušten je iz bolnice u Tokiju, pet dana nakon što je na nosilima iznet sa staze tokom vožnje BMX-a na Olimpijskim igrama.

Doktor američkog biciklističkog tima Džonatan Finof je saopštio da će se Filds vratiti u svoj dom u Nevadi kako bi započeo rehabilitaciju.

Filds je bio četvrti posle dve kvalifikacione >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << runde, a posle skoka u trećoj rundi nezgodno je pao. Udarac u zemlju je bio dovoljno jak, ali su na Fildsa velikom brzinom naletela još dvojica vozača.

On je ležao na stazi kada je do njega dotrčalo medicinsko osoblje. Amerikancu je nekoliko minuta ukazivana pomoć i iznet je na nosilima.

Filds je imao krvarenje u mozgu i dok je neurohirurg bio u pripravnosti u slučaju da je potrebna operacija kako bi se ublažio pritisak na njegov mozak, kontrolni snimak magnetnom rezonancom narednog jutra nije pokazao dodatne povrede.

On je, takođe, u sudaru zadobio i povredu rebara i pluća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.