Poslednji NISMO 400R košta 1.6 miliona funti

Izvor: AutoBlog, 21.Jan.2022, 10:34

Poslednji NISMO 400R košta 1.6 miliona funti

Ikonski japanski sportski automobili još nisu kod široke publike toliko slavni kao njihovi suparnici iz drugih zemalja, a ipak, automobili poput Toyote Supre, 2000GT, Mazde Miate, RX-7 ili Nissana 350Z i GT-R-a su obeležili industriju. Ali ni jedan od navedenih modela nema reputaciju kao super-retki NISMO 400R koji je baziran na R33 Nissanu Skyline GT-R-u. Reč je poslednjem od ukupno 40 jedinica, i sada se prodaje, prenosi Jutarnji.hr. Posebni 400R je ređi od svakog pomenutog automobila, a budući da je mnogo noviji, takođe je i daleko snažniji. Ispod haube se krije 2,8 litarski RB motor kodnog naziva RB-X GT2. Reč je o REINIK takmičatskom motoru s parom turbopunjača i ukupnom snagom od 400 KS. Ipak, ovaj automobil nije poseban...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Prodaje se posljednji NISMO 400R

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2022, 10:24

Ikonski japanski sportski automobili još nisu kod široke publike toliko slavni kao njihovi suparnici iz drugih zemalja, a ipak, automobili poput Toyote Supre, 2000GT, Mazde Miate, RX-7 ili Nissana 350Z i GT-R-a su obilježili industriju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.