Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 20:05

Posle bronze u Tokiju, Dušan Domović Bulut u američkoj Big3 ligi

Najbolji basketaš na planeti će konačno dobiti priliku da igra u Sjedinjenim Američkim Državama

Pre dve godine Dušan Domović Bulut je odabran kao 24. pik na draftu Big3 lige od strane Bol Hogsa. Ipak, FIBA mu je zapretila da neće imati pravo da nastupa na Olimpijskim igrama, ukoliko se pridruži ovom takmičenju, pa je na kraju odustao od selidbe preko bare. Posle osvojene bronzane medalje u Tokiju sa reprezentacijom Srbije, želja mu je konačno ispunjena. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Odabran je kao treći pik od strane Pauera i zaigraće u sve popularnijoj 3x3 ligi, u kojoj već nastupa veliki broj bivših NBA košarkaša.

Bulut je prema poslednjem FIBA rangiranju najboljih basketaša na planeti peti igrač sveta. Dugo je bio na čelu liste i smatra se najboljim basketašem svih vremena. Predstavljajući Srbiju četiri puta je bio šampion sveta, jednom je osvojio i srebro na Svetskom prvenstvu, dok sa Evropskih ima dva zlata i srebro.

Sada karijeru nastavlja u SAD, igraće u ekipi Pauer, koja se takmiči u Big3 ligi. Ovo takmičenje osnovano je pre četiri godine, od strane američkog repera Ajs Kjuba i njegovog poslovnog partnera Džefa Kvatineca. Bulut će imati priliku da debituje već ovog vikenda u Dalasu, u sklopu četvrte nedelje šampionata.

After winning Bronze in the Tokyo Olympics, #1 ranked FIBA3x3 player @MrBullutproof is ready to make his BIG3 debut THIS SATURDAY in Dallas.

Tickets: https://t.co/axfew274z2 pic.twitter.com/xTZfGywH6D

Pravila u Big3 ligi se razlikuju u odnosu na ona koja vladaju u FIBA takmičenjima. Na primer, u ligi kojoj se Bulut pridružio recimo postoji i šut za četiri poena. Na terenu postoje tri zone, koje su udaljene 910 centimetara od koša. Potrebno je da igrač makar jednom nogom dodirne zonu i uputi šut - ukoliko ga pogodi njegovoj ekipi se dodaju četiri poena. Vreme za napad traje 14 sekundi (12 u FIBA). Za pobedu je potrebno 50 poena i prednost od makar dva. Poluvreme je kada jedan tim dođe do 25 poena. Ne postoje defanzivne tri sekunde. Koristi se lopta koja se koristi i u muškoj košarci (sedmica).

Ekipa Pauer, koja je pored Dušana Domovića na draftu odabrala i bivšeg košarkaša Makabija iz Tel Aviva Džoa Aleksendera, iza sebe ima jednu titulu, osvojenu 2018. godine. Za ovaj tim su svojevremeno nastupali bivši košarkaš Denvera i Majamija Kris Andersen (poznatiji kao Birdman), kao i nekadašnji igrač Njujork Niksa Kventin Ričardson. Uz Buluta i Aleksendera u rosteru Pauera su i 45-godišnji Katino Mobli (11 godina NBA iskustva), Rojs Vajt (svojevremeno 16. pik sa NBA drafta), Glen Dejvis (šampion NBA sa Bostonom), iskusni Darnel Džekson (pored NBA iskustva ima i zavidno evropsko), kao i Derik Bajars (dve NBA sezone, u Evropi igrao za Albu, Šole, Sevilju...).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bulut će, nakon bronze na OI, da se oproba u 3 na 3 NBA ligi

Izvor: RTS, 30.Jul.2021, 08:50

Dušan Domović Bulut od ovog leta član je ekipe Pauer u basketakoj NBA ligi – Big 3. . Bulut je još pre dve godine bio na korak od ovog takmičenja, međutim, odustao je nakon što mu je Fiba zapretila da neće moći da igra na Olimpijskim igrama...Bulut, koji je najbolji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.