Posetite najlepšu japansku baštu van Japana

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetite najlepšu japansku baštu van Japana

Među kišnim dolinama i prostranim šumama Portlanda, nalazi se predivni prostor koji je poznat kao Portlandska japanska bašta. Ovo mesto smatra se najautentičnijom japanskom baštom van Japana.

Magične bašte privlače veliki broj posetioca svake godine, koji dolaze iz svih krajeva sveta. Ovaj park, koji postoji skoro 50 godina, sadrži pet različitih japanskih bašti: Flat Garden, Strolling Pond Garden, Natural Garden, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tea Garden i Sand & Stone Garden.

Sa klimom koja je slična onoj u centralnom Japanu, Portland se predstavio kao savršeno mesto za ovo remek delo arhitekte Takuma Tona. Tokom 1967.godine, japanske bašte prvi put su otvorene za javnost. Tradicionalno, njihova namena je povezivanje čoveka sa prirodom i stvaranje osećaja mira, balansa i harmonije. Dizajneri poput Tona kreiraju magične japanske bašte asimetrično, kako bi precizno oslikali magičnu estetiku prirode.

Ovih pet bašta sastoje se od kamena, vode i biljki, kao i velikog broja sekundarnih elemenata kao što su pagoda, jezerca i mostovi. Dizajneri su osmislili svaku baštu sa posebnom namenom.

Na primer, Tea Garden je mesto koje je namenjeno uživanju i razmišljanju, tako da sadrži slikovite staze za šetnju koje predstavljaju različita putovanja. U Sand & Stone bašti, fokus je ipak na praznom prostoru, tako da je pejzaž otvoren, prazan i nema toliko biljaka kao u drugim baštama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Posetite najlepšu japansku baštu van Japana

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Među kišnim dolinama i prostranim šumama Portlanda, nalazi se predivni prostor koji je poznat kao Portlandska japanska bašta. Ovo mesto smatra se najautentičnijom japanskom baštom van Japana. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.