Pooštrene sankcije Rusiji: Japan zabranio

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 09:51

Pooštrene sankcije Rusiji: Japan zabranio

Japan je danas odlučio da pooštri sankcije protiv Rusije i zabrani izvoz robe koja bi mogla da posluži podizanju vojnog potencijala Moskve.

Tokio je istovremeno odlučio da zamrzne imetak tri organizacije i 22 osobe u Rusiji, prenosi Rojters.

Japan će u skladu sa drugim nacijama uvesti zabranu izvoza, vodjen željom da pruži svoj doprinos medjunarodnim mirovnim naporima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo ekonomije, trgovine i industrije Japana.

Izmedju ostalog, Japan će zabraniti izvoz robe 49 kompanija u Rusiju počev od 3. februara. Reč je o robi kao što su vodeni topovi, oprema za istraživanje gasa, poluprovodnici, ali i vakcine, rentgenske mašine, eksplozivi i roboti, dodaje se u saopštenju.

Japan će takodje zamrznuti imovinu tri kompanije, medju kojima su vazduhoplovna kompanija JSC Irkut Korp i prozvodjač projektila zemlja-vazduh MMZ Avantgard.

Na proširenoj listi sankcionisanih se nalaze zamenik ministra odbrane Rusije Mihail Mizincev i ministar pravde Rusije Konstantin Čijčenko, kao i još 14 osoba koje su umešane u, kako je navedeno, "aneksiju" delova jugoistočne Ukrajine.

Odluka o sankcijama je doneta posle najnovijeg ruskog raketnog napada na Ukrajinu, u kojem je juče poginulo najmanje 11 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan pojačao sankcije Rusiji nakon smrtonosnih raketnih napada u Ukrajini

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

Japan je danas pojačao sankcije protiv Rusije nakon najnovijeg vala raketnih napada na Ukrajinu širenjem popisa zabranjenih proizvoda za izvoz Rusiji te zamrzavanjem imovine ruskih dužnosnika i subjekata.

Nastavak na Danas...

Kišida: Japan od 8. maja klasifikuje koronu u manje teške bolesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023

Japan je odlučio da od 8. maja koronu klasifikuje u kategoriju manje ozbiljnih bolesti, izjavio je danas japanski premijer Fumio Kišida...Kišida je rekao da to podrazumeva revidiranje mera zaštite od korona virusa, kao što je ukidanje uputstva da ljudi nose zaštitne maske u javnim zatvorenim prostorima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.