Pomoć u lečenju šestogodišnjeg Novosađanina koji boluje od autizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 20:51

Pomoć u lečenju šestogodišnjeg Novosađanina koji boluje od autizma

Za lečenje šestogodišnjeg Maksima iz Novog Sada, koji boluje od autizma, potrebno je oko tri miliona dinara, a tim povodom organizovan je humanitarni koncert u Rektoratu. Neophodna je nabavka injekcija, koje se proizvode u Japanu, a koje bi Maksimu mogle da vrate govor i poboljšaju rad vitalnih organa.

Šestogodišnji Maksim iz Novog Sada ima dijagnozu F84 Autizam. Rođen je kao zdrava beba, a prvi problemi javljaju se posle prve godine, nakon čega se javljaju stereotipne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnje, ne odazivanje na ime i apsolutni izostanak govora. Fondacija "Tate Novosađani" organizovali su humanitarni koncert za Maksima.

"Skuplja se pomoć za njegove logopedske tretmane, terapije koje treba da prima minimum godinu dana. Mi smo sve to finansirali sami i želim još jednom da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u pomoći", saopštila je Bojana Brzak, majka.

Maksimovi roditelji pronašli su injekcije koje se proizvode u Japanu. One bi dečaku omogućile da mu se vrati govor i vitalne funcije.

"Njemu je sada potrebno oko tri miliona dinara. Ljudi mogu da pomognu tako što pošalju SMS poruku na 6880 ili da odu na sajt tate novosađani.rs i da pročitaju o Maksimu i njegovoj bolesti", izjavio je Miroslav Đorđević, "Tate novosađani".

Pomoći u lečenju mogu svi uplatom na dinarski i devizni račun korisnika putem E-doniraj internet karticama iz celog sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.