Poginuo radnik u Fukušimi

Izvor: Blic, 28.Mar.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo radnik u Fukušimi

Jedan radnik poginuo je danas u oštećenoj japanskoj nuklearnoj elektrani "Fukušimi" kada se na njega sručio šljunak tokom operacije čišćenja terena, saopštili su zvaničnici.

Operator elektrane suspendovao je radove dok se ne izvrši provera mera bezbednosti.

Tokijska elektrodistribucija saopštila je da je ovo prva pogibija u nesreći unutar elektrane od nuklearne katastrofe u martu 2011. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"U tri godine od katastrofe, nismo imali nijedan smrtni slučaj kao rezultat rada u elektrani. Duboko žalimo zbog činjenice da se dogodila ovako ozbiljna nesreća", saopštio je portparol elektrodistribucije Masajuki Ono.

Zemljotres i cunami su prije tri godine oštetili ovo postrojenje, udaljeno 220 kilometara sjeveroistočno od Tokija.

Istopila su se tri jezgra u reaktorima, a 160.000 stanovnika moralo je da napusti okolne gradove i naselja zbog kontaminacije vode, hrane i vazduha.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.