Podrška Japanu, „nokaut Istominu“

Izvor: Politika, 26.Mar.2011, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Japanu, „nokaut Istominu“

Đoković ubedljiv u drugom kolu turnira u Majamiju – 6:0, 6:1, što je vebsajt ATP-a duhovito prokomentarisao, a on kaže: „Sve je savršeno“. – I Ivanovićeva ekspresno, Marej i Verdasko ispali

Novak Đoković nastavlja da seje strah na teniskim terenima, a ovog puta, u drugom kolu masters turnira u Majamiju, za svega 48 minuta zbrisan je Uzbekistanac Denis Istomin – 6:0, 6:1. Nedavno, u Indijan Velsu, naš najbolji teniser je u svakom od prva tri meča imao po >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jedan set sa nulom, a sada to nastavlja. Ovo mu je 19 pobeda u isto toliko mečeva u ovoj godini i na dobrom je putu da nadmaši rekord Ivana Lendla koji je 1986. godinu započeo sa skorom 25-0.

-Sve bilo je savršeno. Većina poena bili su vineri, a napravio sam vrlo malo grešaka-kazao je posle meča Đoković koji u Majamiju juriša na četvrtu uzastopnu titulu u 2011, a naredni rival (danas) mu je Amerikanac Džejms Blejk, 173. na svetskoj ATP listi (dobio specijalnu pozivnicu od organizatora), od koga je bolji u međusobnom skoru, a pored ostalog, savladao ga je na Olimpijskim igrama u Pekingu u borbi za bronzanu medalju.

Senzaciju dana priredio je Amerikanac Aleks Bogomolov (118. na ATP listi) koji je izbacio petog nosioca Endija Mareja – 6:1, 7:5, a nešto manje čudo je pobeda Anduhara protiv devetog nosioca Verdaska – 3:6, 7:6 (3), 6:4. Eliminisana su još četiri nosioca: Raonić (izbacio ga Devarman), Kolšrajber (Del Potro), Vavrinka (Granoljers) i Garsija-Lopez (Anderson).

I Ana Ivanović se ekspresno probila u treće kolo, savladavši Japanku Kimiko Date Krum sa 6:2, 6:0, a naredni protivnik joj je Francuskinja Viržini Rezano.

Tako ćemo u singlu imati četvoro tenisera u trećem kolu, a to su pored Đokovića i Ivanovićeve, Troicki i Jankovićeva.

A. M.

-----------------------------------------------------------

Nadal: Blizak sam sa Đokovićem

Nadal je juče, u najavi svog nastupa u Majamiju, najviše pažnje posvetio Đokoviću:

-Đoković je veoma kompletan igrač jer može dobro da igra na svakoj podlozi, što je velika prednost. Počeo je sezonu bolje nego ikada, pa je u sjajnoj poziciji. Igra s puno samopouzdanja. Njegov nivo igre verovatno nije ništa veći nego što je bio pre dve-tri godine, ali samopouzdanje jeste.Uvek sam smatrao da je veliki igrač i znao sam da će doći dom ovde.

O Đokoviću privatno, Nadal je rekao:

-Moj odnos s njim je fanstastičan. Veoma smo bliski. Smatram da je zabavan.

objavljeno: 27.03.2011
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.