Počinje pregled osmeha u Japanu

Izvor: S media, 31.Jul.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "pregled osmeha" u Japanu

Japanske železnice poznate po brzini i tačnosti, uskoro bi mogle da dobiju još jednu, vrlo neobičnu, karakteristiku.

Naime, uprava jedne od japanskih železnica odlučila je da uvede novo pravilo koje nalaže radnicima da se više osmehuju kako bi poboljšali odnos s klijentima.

Poštovanje tog pravila nagledaće "policija za osmehe" koja će koristiti takoznave skenere za osmeh.



Više od 500 zaposlenih u japanskoj železničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kompaniji Keihin Elektrik Ekspres Reilvej moraće svakog dana da odlazi na "pregled osmeha", gde će dobijati uputstva kako da izvedu što lepši osmeh.


Programi "skenera za osmeh", razvijeni u japanskoj kompaniji Omron, izrađuju analizu osmeha prema karakteristikama lica, od zakrivljenosti usana, preko pokreta očiju, do bora. Nakon skeniranja lica, uređaj saopštava postotak osmeha prema maksimalno procenjenoj vrednosti, odnosno "iskrenom osmehu od srca".

Onima koji postotkom ne zadovolje kriterijume, uređaj će reći "još delujete previše ozbiljno" i daće im savet kako da usavrše osmeh. Sve veći broj kompanija kojima je lični kontakt s klijentima na prvom mestu počinje da koristi skener za osmeh u nadi da će poboljšati uslugu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.