Počeo Sajam robotike Inrobo u Lionu

Izvor: Blic, 15.Mar.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Sajam robotike "Inrobo" u Lionu

Sajam robotike "Inorobo" koji se održava od 14. do 16. marta u francuskom gradu Lionu, udvostručio je svoju ponudu i na njemu je predstavljeno oko 100 različitih robota, izjavio je osnivač Sajma Brino Bonel .

On je naveo i da će za 50 godina svaki dom imati robote za obavljanje kućnih poslova, a da će svaki predmet za svakodnevnu upotrebu biti "inteligentan".

Tržište robota, za koje Bonel procenjuje da dostiže 10 milijardi dolara širom sveta, trebalo bi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 10 godina da dostigne 100 milijardi dolara.

Sajmom dominiraju korejski i japanski proizvodjači, ali tu je i mlada kompanija iz Liona "Noalija koncept" sa svojim otkrićem koje premašuje taktilnu (osetljivost na dodir) tehnologiju, preneli su danas francuski elektronski mediji.

Radi se o novoj tehnologiji "Nemopsis 3D" za koju njen tvorac, Žan-Noel Lefebvr, kaže da je zapravo senzorni sistem na daljinu, tako da se može raditi na ekranu i bez njegovog dodira.

Pažnja je usmerena i na robote koji reaguju ne samo na dodir, već i na prisustvo ljudi.

Sva ta dostignuća su usmerena i na oblast medicine, tako da na primer u budućnosti lekari neće morati da skidaju rukavice da bi dodirnuli ekran ili tastaturu, jer će se sve to obavljati na daljinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Roboti "osvojili" Lion

Izvor: Mondo, 16.Mar.2012, 01:52

Sajam robotike Innorobo koji se održava drugi put ove godine od 14. do 16. marta u francuskom gradu Lionu, udvostručio je svoju ponudu i na njemu je predstavljeno oko 100 različitih robota.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.