Počelo je: Ruski brodovi raspoređeni

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 07:39

Počelo je: Ruski brodovi raspoređeni

Snage ruske Pacifičke flote počele su u Japanskom i Ohotskom moru operativna uvežbavanja i manevre, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

"U skladu sa planom obuke organa komandovanja i upravljanja ruskom Pacifičkom flotom za 2023. godinu, od 5. do 20. juna održava se operativna vežba sveoružanih snaga Pacifičke flote pod rukovodstvom admirala Viktora Lijne, zapovednika flote", saopštilo je ministarstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi TAS S.

U vežbi ce učestvovati više od šezdeset ratnih brodova i plovila za podršku floti, oko 35 aviona pomorske avijacije, trupe obalske odbrane i više od 11.000 vojnika, potvrđeno je u iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.