PlayStation Vita tek početkom 2012.

Izvor: B92, 04.Avg.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PlayStation Vita tek početkom 2012.

Fanovi PlayStation konzola verovatno su se obradovali novom uređaju koji je predstavljen početkom juna. Ipak, većina zainteresovanih za PS Vita konzolu moraće da sačekaju sledeću godinu kako bi je kupili.

Iako je katolički Božić bio okvirni termin kada je najavljeno da će se Vita naći u prodaji, došlo je do odlaganja, pa će kupci u Americi i Evropi morati da se strpe do početka sledeće godine. Onima u Japanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vita će ipak biti dostupna krajem godine.

Iz kompanije Sony nisu dali precizan termin kada će se ova prenosiva konzola pojaviti na evropskom i američkom tržištu.

Vita bi trebalo da košta 249, odnosno 299 dolara za 3G verziju, a imajući u vidu da je jedan od konkurenata, Nintendo, nedavno snizio cenu svoje prenosive kompanije, postavlja se pitanje hoće li i Sony učiniti isto.

Odgovor koji stiže iz ove kompanije ukazuje da se to neće desiti.

"Spakovali smo toliko toga u uređaj i učinili ga pristupačnim. Nema potrebe snižavati cenu samo zato što je neko drugi u industriji video igara odlučio da to učini", rekao je Kazuo Hirai, potpredsednik kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.