Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 19:13

Pijetlović: Srbija uvek igra na zlato i samo nas ta medalja zadovoljava u Tokiju

Srpski reprezentativci prezadovoljni uslovima na pripremama u Kranju

Reprezentacija Srbije je u ponedeljak otputovala u Sloveniju, a na spisku Dejana Savića se našao 21 vaterpolista. Delfini su Kragujevac i Beograd, koji sui m bili baza u prvom delu priprema zamenili za Kranj, u kojem će boraviti do 2. jula. Potom sledi povratak u srpsku prestonicu, a biće organizovan i turnir kako bi se vaterpolisti Srbije što bolje pripremili za Olimpijske igre.

Na turniru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Beograadu će učestvovati selekcije Španije, Francuske i B tim Srbije, a predstojeće Olimpijske igre, na kojima Srbija brani zlato osvojeno u Riju, biće poslednje za one najiskusnije. Ono što je sigurno jeste da će se od reprezentacije oprostiti Filip Filipović i Duško Pijetlović.

Sprema se Srbija za Olimpijadu i smenu generacija posle nje, a Dušku Pijetloviću će Igre u Tokiju biti četvrte. Prvi izbor Dejana Savića na centarskoj poziciji godinama unazad zadovoljan je načinom na koji protiču pripreme.

"Zadovoljan sam pripremama, svi radimo naporno, a ovde u Kranju zaista imamo sve uslove koji su nam potrebni kako za fizičku tako i za psihičku pripremu", rekao je Duško Pijetlović za Tanjug.

Iskusni centar ističe da je svaka medalja uspeh, a Srbija kao i uvek puca na zlato.

"Svaka medalja je uspeh za nas ali uvek smo igrali na zlato i bili zadovoljni samo zlatom".

Problema nije bilo kada vršena prethodna smena generacija, a Pijetlović ne očekuje da će ih biti ni ovoga puta.

"Kada sam ja bio mlađi ušli smo u taj sistem i on se održava i sada je tako i sve to nas drži na najvišem nivou“, podvukao je Pijetlović.

Kranj je tradicionalna baza reprezentacije Srbije, igrači se osećaju kao kod kuće. Stefan Mitrović je produžio ugovor sa Partizanom i maksimalno je fokusiran na pripreme.

"Ovde pronalazimo svoj mir. Pripreme teku odlično i nadamo se da će i rezultati biti spram toga. Znam da svi od nas očekuju medalju, a mi možemo da kažemo da ćemo sigurno dati sve od sebe da stignemo što je dalje moguće", kaže Stefan Mitrović.

U Beogradu su vaterpolisti Srbije sparinogovali sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, dok će u Kranju trenirati sa Crnom Gorom i Japadnom, otkrio je Stefan Ćirić, pomoćnik Dejana Savića.

"Ovde nam je odlično, imamo sve preduslove za rad. Radili smo ono što se zovu bazične pripreme, teretana, plivanje a kasnije dolaze lakše stvari koje se tiču taktičkog dela priprema. Nije prvi put da dolazimo ovde. Išli smo i 2019. i tamo imamo fantastične uslove a sa nama će trenirati reprezentacije Crne Gore i Japana što je dobro za pripreme", zaključio je Stefan Ćirić.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.