Pi ar za bubašvabe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2015, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pi ar za bubašvabe

Jedan zoo vrt u Japanu prihvatio se nemoguće misije - da poboljša imidž bubašvaba tako što će postaviti izložbu o jednoj od najomraženijih vrsta na zemlji.

Sa neverovatnih i zastražujućih 4.000 različitih vrsta, ove bube mogu da prežive gotovo svuda ali su najčešći "stanovnici" gradova - kuhinja ili podova spavaćih soba noću.

Osoblje u Šunanši Tokujama zoo vrtu u Jamagučiju na zapadu Japana smatraju da bubašvabe pate zbog lošeg imidža i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zapravo imaju suštinski važan posao, piše AFP.

"Za njih je vezana veoma negativna slika ali one zapravo igraju važnu ulogu u lancu ishrane", rekla je portparol zoo vrta.

Važnu ali ne baš prijatnu - bubašvabe jedu leševe koji trule i mrtve biljke na tlu šume.

Jedan od zanimljivih momenata izložbe je trka bubašvaba koju posetioci mogu da gledaju. Ako to nije dovoljno interesantno, zainteresovani mogu da u rukama drže siktavu bubašvabu sa Madagaskara koja može da dostigne dužinu od sedam centimetara.

Na izložbi je predstavljeno oko 200 primeraka 15 različitih vrsta bubašvaba i već je popularna među posetiocima vrta.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.