Pevačica-hologram hit u Japanu

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevačica-hologram hit u Japanu

Hacune Miku je simpatična, ima stila, njena pesma je prva na japanskim top listama, karte za njene nastupe se prodaju za nekoliko minuta - sve to ne bi bilo čudno da Miku nije, u stvari, hologram!

Ona je avatar koji je dizajnirala japanska firma "Crypton Future Media”, i navodno ima 16 godina i visoka je oko 155 centimetara...

Hacune Miku je, prosto rečeno, program koji možete kupiti i on će vam "otpevati” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo koju pesmu sa vašeg kompjutera. Uz pomoć softvera "Vocaloid” Miku je pozajmila glas od glumice Saki Fudžita.

Međutim, hologramska pevačica je u Japanu postala mnogo više od običnog računarskog programa, a Japanci su potpuno poludeli za Hacune, a od prošle godine 3D pevačka projekcija je "održala” seriju rasprodatih koncerta na kojima desetine hiljada fanova peva sa njom...



Kao ilustracija koliko je ona popularna može da posluži podatak da su se, nakon internet peticije, tri slike Hacuno Miko našle u svemirskoj letilici "Akatsuki” koja je lansirana u martu ove godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.