Petoro mrtvih u Japanu zbog vrućine

Izvor: Blic, 29.Jul.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro mrtvih u Japanu zbog vrućine

Najmanje petoro Japanaca, uglavnom starijih, preminulo je od posledica velike vrućine koja je poslednjih dana zahvatila veći deo Japana, javili su tamošnji mediji.

Samo u poslednja 24 časa, lekarsku pomoć zatražilo je više od 1.500 ljudi, uglavnom starijih, zbog toplotnog udara, javio je Kjodo.

Temperature iznad 35 stepeni Celzijusovih registrovane su na 137 od 927 mernih punktova na teritoriji Japana, saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Japanska meteorološka agencija. To je bio treći dan zaredom da temperature dostižu 35 stepeni.

U prefekturi Gunma živa u termometru podigla se do 38,4 stepena, a u Kjotu do 37,5 stepeni Celzijusovih. Neuobičajeno toplo je i na severnom ostrvu Hokaido, gde je temperatura 32 stepena. Situaciju dodatno pogoršava visoka vlažnost vazduha, tipična za japansko leto.

Stručnjaci stanovništvu preporučuju kraći boravak izvan klimatizovanih prostorija i više uzimanja tradicionalne japanske turšije cukemono, kako bi se uspostavio balans soli u organizmu, narušen vrućinom.

Povezane vesti: Od toplotnog udara stradalo 15 Japanaca Tropske vrućine pogodile Japan, umrlo deset ljudi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petoro Japanaca umrlo od vrućine

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2012

Najmanje petoro Japanaca, uglavnom starijih, preminulo je od posledica velike vrućine koja je poslednjih dana zahvatila veći deo Japana.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.