Peskov: Još uvek nema uspeha u rešavanju velikog broj veoma važnih problema s Japanom

Izvor: Vostok.rs, 09.Sep.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Još uvek nema uspeha u rešavanju velikog broj veoma važnih problema s Japanom

Kremlj žali što Moskva i Tokio još uvek nisu uspeli da razreše veliki broj važnih problema, ali, sve u svemu, primećuje pozitivan razvoj odnosa.
„U principu, veoma pozitivno posmatramo našu saradnju, ali sa žaljenjem konstatujemo da još uvek nema uspeha u rešavanju velikog broj veoma važnih problema“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija“. Komentarišući još jedan sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i japanskog premijera Šinza Abea na marginama Istočnog ekonomskog foruma, tokom kojeg je ponovo pokrenuta tema mirovnog sporazuma, Peskov je priznao da na tu temu japanska strana „prirodno ima velika očekivanja“. „Pronalaženje rešenja za takva vitalna pitanja moguće je isključivo na osnovu uzajamnog poverenja“, dodao je Peskov. Predsednik Rusije je tokom nedavno održanog Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku rekao da se Rusija, u sporu sa Japanom oko južnog dela Kurilskih ostrva, oslanja na ishod Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.