Pas izujedao devojčicu (9), vlasnik pobegao

Izvor: BKTV News, 25.Feb.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas izujedao devojčicu (9), vlasnik pobegao

Na moju devetogodišnju ćerkicu skočio je pas japanska akita i uhvatio je za usne. Napravio joj je užasne povrede i izbio zube, tvrdi devojčicin otac.

"Ćerkica je operisana u Dečjoj bolnici i sada se nalazi na kućnom lečenju", priča Vido Rađenović.

Napad se dogodio nedelju oko 18 časova u trenutku kada je devotogodišnjakinja s drugaricom šetala dečjim igralištem u Ulici Veselina Masleše u novosadskom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naselju Detelinara. Inače, na ovom potezu je osim igrališta za decu i teretane napravljen ograđen prostor za šetanje pasa.

"Ćerkica se šetala s drugaricom na igralištu za decu. Vlasnik psa je sedeo i kuckao na mobilnom jednom rukom, a drugom držao za povodac psa bez korpe. Pas je iznenada skočio i uhvatio mi dete za usta. Krv je šiknula, a vlasnik je, kako svedoci pričaju, samo pogledao kuče i rekao mu: „Vidi šta si uradio!“, ne slušajući zapomaganje moje ćerkice", priča ogorčeno Rađenović.

Odmah su dotrčali roditelji koji su bili sa decom, a mladić je ustao i pošao sa psom.

"Ljudi su vikali: „Stani, gde bežiš!“, a on je počeo da trči sa kerom. Pokušali su da ga slikaju, ali s obzirom na to da je trčao, slika je jako loša. Pozvao me je jedan od komšija. Kad sam stigao, doživeo sam šok. Ćerka krvava, plače... Užas! Hitna nas je odvezla u bolnicu, gde su je odmah operisali", priča otac.

Kako kaže, ne može da shvati da vlasnik psa još nije pronađen. U celom Novom Sadu ima veoma mali broj te vrste pasa, s obzirom na to da se zna kakvi su mužjaci te rase. Građani koji su bili tu kažu da je mladić imao oko 20 godina, visine 175-180 cm, mršav. A pas je belo-zlatne boje.

U novosadskoj policiji potvrđeno nam je da je slučaj prijavljen:

"Neverovatno je da je ta osoba pobegla. Do sada tako nešto nismo imali. Od momenta kad je to prijavljeno, ne prestajemo da ga tražimo. Postoji evidencija ko ima tu vrstu psa, tako da garantujemo da ćemo vlasnika pronaći."

Akita izujedala i dete u Pazovi

Ovo nije prvi slučaj da ova rasa pasa napadne dete. U oktobru 2013. četvorogodišnjeg dečaka u dvorištu porodične kuće u Staroj Pazovi izujedao je njihov pas - akita. Pas je dečaka izujedao više puta po glavi i telu i teško ga povredio. Mališan je operisan na Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj.

Izuzetno jak pas, nekada korišćen za borbe 

Akita je krupan, izuzetno jak, brz i okretan pas. Nekada je korišćen za borbe pasa. Veran je svom gospodaru i uradiće sve kako bi ga zadivio. Ovo je tih pas koji retko laje. Izuzetno je čist, čak će poput mačke će očistiti lice nakon jela i ukoliko je zdrav ne poseduje jak miris. Inteligentan je i hrabar, naklonjen porodici. Sa druge strane, akita se i dalje smatra opasnim psom koji može napasti čoveka.

Najčešće je nepoverljiv prema strancima prema kojima može biti agresivan, pa je neophodna socijalizacija. Takođe, mužjaci akite često su ćudljivi i nestalan i neprijateljski nastrojeni u susretu sa drugim mužjacima bilo koje rase. Ženke su uglavnom mirnije prirode, plemenitije i lakše ih je kontrolisati. Akite dužeg krzna smatraju se pitomijim.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.