Papa apeluje na G-8: Pomozite siromašnima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa apeluje na G-8: Pomozite siromašnima

VATIKAN - Papa Benedikt Šesnaesti zatražio je danas od lidera Grupe G-8 da na samitu u Japanu u vreme sve većih cena hrane i goriva preduzmu mere za borbu protiv siromaštva i gladi.

Papa je zatražio od lidera najbogatijih zemalja na svetu da u vrh dnevnog reda stave one kojima je pomoć najpotrebnija i da ispoštuju prethodno data obećanja.

Samit Grupe G-8 počeće sutra u Hokaidu u Japanu. Samitu prisustvuju lideri Velike Britanije, Kanade, Francuse, Nemačke, Italije, Japana, SAD i Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Papa pozvao G8 na odlučnost u borbi protiv siromaštva

Izvor: Kurir, 06.Jul.2008

RIM, 6. jula (Tanjug) - Papa Benedikt XVI pozvao je danas učesnike samita Grupe osam ekonomski najrazvijenijih tzemalja sveta (G8) koji se održava u Japanu da preduzmu enegične mere u borbi protiv gladi i siromaštva u svetu. U središtu pažnje lidera G8 trebalo da budu potrebe najslabijih i najsiromašnijih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.