Panika na istoku: Rusi rasporedili ratne brodove

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 09:35

Panika na istoku: Rusi rasporedili ratne brodove

Japansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su u petak veče primećena dva ruska vojna broda u vodama nedaleko od Tajvana.

Oni su primećeni i u prethodna četiri dana kod japanskog ostrva Okinava.

Japansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su dve fregate klase "Steregušči" prvo primećene u utorak ujutru 70 kilometara jugozapadno od ostrva Jonaguni u prefekturi Okinava, nedaleko od Tajvana.

"Brodovi su se kretali kroz vode između Jonagunija i Tajvana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Potom su krenuli ka istoku i poslednji put su primećeni u petak uveče u vodama između ostrva Mijako i Okinava", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da su poslata dva broda da prate kretanje ruskih plovila. Slično saopštenje tokom nedelje objavio je i Tajvan. Japanska administracija saopštila je prošlog meseca da je primećena pojačana aktivnost ruske vojske nedaleko od japanske teritorije, uklјučujuću manevre sa kineskim snagama, što predstavlјa, kako je navedeno, "ozbilјnu zabrinutost" za japansku nacionalnu bezbednost.

Ruski mediji javili su ranije da su brodovi ruske Pacifičke flote ušli u južni deo Filipinskog mora radi izvršenja zadataka u sklopu uvežbavanja plovidbe na udalјenim morima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japanci videli dva ruska ratna broda kod Tajvana i Okinave

Izvor: Danas, 01.Jul.2023

Japansko ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć da je uočilo dva broda ruske mornarice u vodama blizu Tajvana i japanskog otoka Okinave u prethodna četiri dana, nakon slične ovonedeljne objave Tajvana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.