Panasonik ulaže u Svilajnac

Izvor: B92, 11.Maj.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panasonik ulaže u Svilajnac

Svilajinac -- Japanska kompanija Panasonik od 1. oktobra otvara proizvodni pogon u Svilajincu. Panasonik gradi najveću u Evropi i prvu svoju fabriku na Balkanu.

Posle nemačke fabrike auto-delova "Reum", koja se posle jednogodišnje pauze užurbano gradi, izraelsko-švajcarske firme "Tri stan prodjus", koja proizvodi kornišone, "Svimesa", fabrike za preradu mesa i "Grin onli", proizvođača začinskog bilja, u novu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrijsku zonu "Veliko polje" stiže i japanska kompanija "Panasonik".

Kompanija Panasonik potvrdila je da će u Svilajncu početi da radi već 1. oktobra ove godine. Najpre će u delu hale nemačke fabrike "Reum” površine od 5.000 kvadrata, koju će uzeti u zakup, uposliti 50 radnika.

"Ovo je prvi korak odluke poznate svetske kompanije da gradi svoju prvu fabriku u Srbiji i na Balkanu, a posle godinu dana kontakata i pregovora sa menadžerima "Panasonika” dogovorili smo da se najveća, posle šest njihovih fabrika koje imaju u Evropi, gradi u Svilajncu", rekao je Predrag Milanović, zamenik predsednika opštine i dodao da je Panasonik” doneo odluku da kod nas gradi najveću u Evropi i prvu svoju fabriku na Balkanu.

Opština će u industrijskoj zoni "Veliko polje” dati ovoj kompaniji pet hektara zemljišta sa kompletno urađenom infrastrukturom, a oni će u naredne dve godine proizvdne hale u vrednosti od 15 miliona evra podići na površini od 18.000 kvadrata i zaposliće 300 radnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.