PREMINUO SLAVNI UMETNIK! Njegova dela poznata su celom svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 13:27

PREMINUO SLAVNI UMETNIK! Njegova dela poznata su celom svetu

Poslednji je fotografisao Džona Lenona neposredno pre smrti.

Slavni japanski fotograf Kišin Šinojama koji je napravio poslednju fotografiju Džona Lenona i Joko Ono preminuo je u 83. godini. Kišin Šinojama proveo je pet godina družeći se sa slavnim parom nakon čega je neposredno pred Lenonovu smrt napravio jednu od najpoznatijih njihovih fotografija.

Njegova ideja je bila da se par poljubi za ovu fotogrfiju, a kasnije je ona korišćena kao naslovna fotgografija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << albuma "Double fantasy".

- Mislim da je to bio njihov najsrećniji trenutak - rekao je Šinojama.

Kako prenose mediji u Japanu, slavnom fotografu iznenada je pozlilo, nakon čega je prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Rođen je 1940. godine u Tokiju. Bio je oženjen japanskom pevačicom Saori Minami i napravio je većinu fotografija za njene albume.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.