PREMIJER: Tores se vratio, glumac Kazorla

Izvor: Mondo, 08.Dec.2012, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER: Tores se "vratio", glumac Kazorla

Dva gola Fernanda Toresa u pobedi Čelsija pred put u Japan na klupsko prvenstvo sveta. Kakva gluma Santija Kazorle, koja se isplatila! Svonsi - Norič 3:4! Celo kolo u znaku Španaca.

Prva pobeda Rafaela Beniteza na klupi Čelsija! Fernando Tores dao dva gola u pobedi Čelsija nad Sanderlendom 3:1.

Sedam golova na meču Svonsi - Norič 3:4!

Arsenal pobedio Vest Bromvič Albion iz dva penala, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvi nije postojao (Kazorla odglumio udarac - pogledajte drugu fotografiju), a drugi je postojao, s tim što mu je prethodio prekršaj za VBA.

Dakle, Benitez je skinuo prokletstvo. Čelsi je pobedio prvi put u Premijer ligi otkako je nasledio Roberta di Matea i ujedno je prekinuo seriju od sedam mečeva bez trijumfa (četiri remija i tri poraza). Probudio se i Fernando Tores.

"El Ninjo" je konačno prekino post u prvenstvu, koji je trajao od 6. oktobra. Uspeo je Tores da postigne dva gola na gostovanju Sanderlendu (drugi iz penala), i pokazao je da mu prija kada ga trenira Benitez, jer je bio "ubica" u vreme dok su njih dvojica tamo sarađivali. Za visoko vođstvo pobrinuo se još jedan Španac - Huan Mata. Sanderlend je do kraja samo ublažio poraz.

U centru pažnje danas su bila još dvojica Španaca. Obojica iz Arsenala. Santi Kazorla i Mikel Arteta.

Ono što je uradio Santi Kazorla u meču protiv Vest Bromvič Albiona sigurno je da će biti predmet opširnih analiza, komentara, kritika u engoleskoj javnosti. I sigurno je da će Luiz Suarez iz Liverpula bar malo biti sporedna tema popularne discpline "simuliranje" ili "ronjenje".

Kazorla je u 25. minutu ušao u šesnaesterac VBA gde ga je čekao Jusuf Mulumbu. Španac je napravio dribling, a Mulumbu krenuo nogom. Promašio je igrač VBA i loptu, ali i nogu Kazorle, koji je pao kao pokošen, a pritom se još držao za nogu, kao bolelo ga je!

Sudija je naseo na Kazorlinu glumu i pokazao je na penal, koji je hladnokrvno realizovao Mikel Arteta.

Arsenal je bio bolji rival od VBA, nema dileme, ali je do golova došao uz sudijsku pomoć. Takođe, nema dileme da je drugi penal u 64. minutu postojao. Ali je prekršaju nad Aleksom Okslejdom-Čemberlenom prethodio faul koji je taj igrač napravio u polju VBA, a on nije sankcionisan.

Do kraja meča dogodio se i blam Lukasu Podolskom, koji je sa nekoliko metara promašio gol VBA!

Norič je potvrdio da je u neverovatnoj formi! Posle sedam kola Norič je imao samo tri boda, a onda je napravio seriju od devet mečeva bez poraza (pet pobeda i četiri remija!

Norič je danas u gostima pobedio Svonsi u neverovatnoj utakmici - 4:3! Vodio je Norič 3:0 posle rpvih 45 minuta, Svonsi je smanjio na 2:3 u razmaku od osam minuta (od 51. do 59.), da bi gosti dali četvrti gol i otklonili dileme oko pobednika. Gol-mašina domaćina Miču uspeo je samo da ublaži poraz u finišu meča.

Hari Rednap je došao u Kvins Park sa ciljem da obezbedi opstanak "policajcima". U tri meča ostvario je tri remija.

Vigan - KPR 2:2, posle preokreta na obe strane.

Ipak, KPR je i dalje jedina ekipa bez pobede u Premijer ligi(!). U 16 utakmica sedam remija i devet poraza, 13 datih golova i 29 primljenih. Ubedljivo poslednje mesto.

REZULTATI 16. KOLA:

Arsenal - Vest Bromvič Albion 2:0 (1:0)

/Arteta 26'p, 64'p/

Aston Vila - Stouk 0:0

Sautempton - Reding 1:0 (0:0)

/Pančon 61'/

Sanderlend - Čelsi 1:3 (0:2)

/Džonson 66' - Tores 11', 45'p, Mata 49'/

Svonsi - Norič 3:4 (0:3)

/Miču 51', 90', Guzman 59' - Viketer 16', Basong 40', Holt 44', Snodgras 77'/

Vigan - Kvins Park Rendžers 2:2 (1:1)

/Mekarti 18', 74' - Nelsen 25', Sise 71'/

nedelja:

Mančester siti - Mančester junajted (14.30h)

Everton - Totenhem (16h)

Vest Hem - Liverpul (17h)

ponedeljak:

Fulam - Njukasl (21h)

TABELA: Mančester junajted /-1/ 36, Mančester siti /-1/ 33, Čelsi 29, Totenhem /-1/ 26, VBA 26, Arsenal 24, Everton /-1/ 23, Svonsi 23...

(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Čelsi zaboravio na LŠ a Rafa konačno probudio "El Ninja", Arsenal slavio sa kreča!

Izvor: Blic, 08.Dec.2012

Fudbaleri Čelsija ostavili su iza sebe eliminaciju iz Lige šampiona i okrenuli su se Premijer ligi da bi u 16. kolu savladali Sanderlend sa 3:1 uz dva gola probuđenog Fernanda Toresa. Arsenal je sa bele tačke došao do oba pogotka i pobede nad Vest Bromvičem (2:0), dok je Norič blistao u Velsu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.