PLJUŠTE REKORDI U JAPANU: Postavljen NAJBOLJI rezultat u ISTORIJI Olimpijskih igara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 05:08

PLJUŠTE REKORDI U JAPANU: Postavljen NAJBOLJI rezultat u ISTORIJI Olimpijskih igara!

Rezultat Majkla Felpsa od pre 13 godina otišao u zaborav.

Mađar Krištof Milak postavio je najbolji rezultat u istoriji Olimpijskih igara u trci na 200 metara leptir, isplivavši deonicu za vreme 1.51.25! Srebrna medalja je pripala Japancu Tomoru Hondi, a bronzana Federiku Burdizu iz Italije.

Milak, koji je u trci na 200 metara leptir stilom pre dve godine na planetarnom šampionatu oborio svetski rekord legendarnog Majkla Felpsa, sada je osvojio olimpijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zlato i postavio najbolji rezultat u istoriji Igara na ovoj deonici, ponovo „skinuvši“ sa trona čuvenog Amerkanca čiji rekordi uveliko padaju u zaborav.

Držao je Felps rekord čak 13 godina, postavivši ga još u Pekingu isplivavši trku od 200 metara leptir stilom za 1.52,03, a Mađar je u Tokiju istu trku prešao za 1.51,25!

Kristóf Milák has won #gold in #swimming - men's 200m Butterfly at #Tokyo2020

Another Olympic record! At 21, he's broken Michael Phelps' record! 🤯#UnitedByEmotion | #StrongerTogether | #Olympics

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 28, 2021

Da je sposoban da sruši Felpsov rekord, mađarski plivač je dokazao na Svetskom prvenstvu u Gvangdžou 2019. godine, gde je plivao 1.50, 73. U Tokiju mu niko nije bio ni blizu. Surova dominacija Krištofa Milaka.

Japanac Honda kasnio je za Milakom više od dve sekunde. Preplivao je stazu za 1.53,73 i zauzeo drugo mesto na postolju, dok je trećeplasirani italijan Burdiso imao vreme od 1.54,45.

Malo je nedostajalo da Mađarska pokupi dve medalje na 200 metara leptir. Za dlaku je izmakla Tamašu Kenderešiju, koji je trku završio sa sedam stotinki zaostatka (1.54,52) za već pomenutim Italijanom Federikom Burdisom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.