PIJANI TRENER VOZIO TRAKTOR, DEČAK POGINUO, 14 DECE POVREĐENO

Izvor: Kurir, 08.Jul.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIJANI TRENER VOZIO TRAKTOR, DEČAK POGINUO, 14 DECE POVREĐENO

ŽAGUBICA - Jedan dečak, član Karate kluba "Beograd", poginuo je kod Žagubice, a 14 dece je teže i lakše povređeno kada se prevrnula traktorska prikolica u kojoj su se prevozili. Stanje povređene dece, koja se nalaze u bolnici u Petrovcu na Mlavi, je stabilno.

ŽAGUBICA - Jedan dečak, član Karate kluba " Japan-Beograd", poginuo je kod Žagubice, a 14 dece je teže i lakše povređeno kada se prevrnula traktorska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prikolica u kojoj su se prevozili. Portparol policije u Požarevcu Jasmina Tišma rekla je da je kod trenera koji je upravljao traktorom zabeležen alkohol u krvi od 0,99 promila.

U saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak uveče dogodilana putu od vodopada Buk ka Žagubici poginuo je dečak A.P, član Karate kluba "Japan-Beograd", dok je 14 dece teže i lakše povređeno, potvrdila je za RTS Tišma.

Povređena deca prebačena su u bolnicu u Petrovcu na Mlavi, i njihovo stanje je stabilno. Među povređenima je i doktorka. Načelnik hirurgije Branko Lukić rekao je da su kod troje dece zabeleženi prelomi i nalaze se na ispitivanjima.

Jedan dečak, sa povredom desne ruke, prevezen je u Beograd. Dečak je u stabilnom stanju, primljen i operisan u beogradskom Institutu za majku i dete.

Deca, članovi Karate kluba "Japan-Beograd", bila su smeštena u hotelu "Vrelo" u blizini Žagubice.

Deca su traktorom išla na izlet, a u trenutku nesreće za volanom se nalazio trener Dalibor T, kome je utvrđen alkohol u krvi i određen mu je pritvor.

Istražni sudija naložio je obdukciju tela poginulog dečaka i tehnički pregled traktora u kojem su se prevozili.

Dvoje dece upućeno na lečenje u Beograd Još dvoje dece, povređenih prilikom prevrtanja traktorske prikolice nedaleko od Žagubice, prebačeno je na lečenje u Beograd, a moguće je da će do kraja neka deca biti puštena na kućno lečenje, rekla je direktor zdravstvene ustanove u Žagubici Zorica Stojiljković Stolica. Prema njenim rečima, jedno dete ima kontuziju jetre, pa je, kako je rekla, ipak, odlučeno da se "za svaki slučaj" transportuje u Beograd, u Dečju kliniku u Tiršovoj. Drugo dete, rekla je Stojiljković, u dobrom je fizičkom stanju, ali je zbog povrede vilice prebačeno na maksilofacijalno odeljenje. Stoijiljković je kazala da je zajedno sa kolegama i roditeljima upravo obišla preostale povređene mališane. "Reč je o uglavnom lakše povređenoj deci, a pošto su roditelji zadovoljni smeštajem i brigom o mališanima više neće biti upućivanja u Beograd", rekla je Stojiljkovićeva. Prilikom pretvrtanja traktorske prikolice u kojoj je bilo 14-toro dece, jedan dečak je poginuo.

Mrkonjić apelovao na opreznost u saobraćaju

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić apelovao je na  vozače u Srbiji da budu oprezniji u saobraćaju i najavio pojačane kontrole. Reagujući na nesreću koja se sinoć dogodila kod Žagubice, Mrkonjić je rekao da je to velika tragedija, istakavši da deca ne smeju da se voze na prikolici traktora.

Ministar je rekao da su u prethodnom periodu već povećane kontrole na autoputu na severu i jugu, i dodao da se kontrole pojačavaju svakog dana.

(Tanjug)

Žagubica proglasila subotu za dan žalosti

 Opština Žagubica odlučila je da subotu, 9. juli, proglasi danom žalosti u toj opštini zbog saobraćajne nesreće u kojoj je dečak P. A, član karate kluba "Japan" iz Beograda, izgubio život, a 16 osoba teže i lakše povređeno.

U saopštenju te opštine navedeno je da je Opštinsko veće opštine Žagubica na vanrednoj sednici donelo i odluku da se porodici preminulog P. A. dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

Vest o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. jula u neposrednoj blizini Žagubice, u kojoj je dečak P.A. poginuo, a 16 osoba lakše i teže povređeno, duboko je pogodila sve meštane opštine Žagubica.

"Svi smo sa nevericom primili tragičnu vest o saobraćajnoj nesreći, jer smo se sa decom članovima karate kluba 'Japan' iz Beograda prethodnih dana sretali na ulicama i viđali ih na treninzima vesele i raspoložene. Ova tragedija je, na žalost, prekinula njihove treninge, a nas u opštini duboko ožalostila. Učinili smo i činimo sve da se povređenima ukaže potrebna pomoć i adekvatno lečenje, a porodici nastredalog Alekse, izražavamo duboko saučešće", navedeno je u saopštenju.

 Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.