PEKING BRUTALNO ODGOVORIO ČLANICAMA G7: Grubo mešanje u unutrašnje poslove Kine

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 10:06

PEKING BRUTALNO ODGOVORIO ČLANICAMA G7: "Grubo mešanje u unutrašnje poslove Kine"

Udarna poruka Kine najmoćnijim zemljama sveta.

Kina smatra da saopštenje sa sastanka lidera Grupe 7 (G7) u Japanu predstavlja grubo mešanje u njene unutrašnje poslove, kao i da se njime zlonamerno diskredituje Peking, saopštilo je danas kinesko ministarstvo inostranih poslova.     

Portparol ministarstva Vang Venbin je, odgovarajući na pitanje o stavu ministara inostranih poslova G7, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao da  u tom dokumentu ima "puno arogancije i predrasuda prema Kini" i da je zbog toga Peking uputio snažan demarš domaćinu Japanu, preneo je Rojters. 

Ministri spoljnih poslova G7 potvrdili su danas važnost mira i stabilnosti u vezi sa Tajvanom, kao "neophodnim elementom" za globalnu bezbednost, u trenutku sve većih napetosti oko ostrva koje Kina smatra svojom teritorijom.    

U saopštenju, objavljenom nakon trodnevnog sastanka u letovalištu Karuizava u centralnom Japanu, šefovi diplomatija G7 su naglasili da „nema promene u osnovnim stavovima članica u odnosu na Tajvan“, istovremeno pozivajući Peking da se "uzdrži od pretnji, prinude, zastrašivanja ili upotrebe sile", prenosi japanska agencija Kjodo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NAPRAVILI STANICU USRED NJUJORKA" FBI uhapsio dvojicu navodnih agenata kineske tajne policije na Menhetnu, Peking BURNO REAGOVAO

Izvor: Blic, 18.Apr.2023

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin osporio je danas tvrdnje SAD o postojanju kineske tajne policijske stanice u Njujorku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.