Izvor: B92, 02.Sep.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren vrtić za Rome

Požarevac -- U požarevačkom Romskom edukativnom centru je otvoren vrtić koji može da primi osamnaestoro dece, a novac za uređenje zgrade dala je japanska ambasada.

U Požarevcu i Kostolcu 400 dece nije moglo da se upiše u vrtiće jer nije bilo mesta, a u novootvoreno odeljenje će pored romske ići i deca druge nacionalnosti.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki, koji je prisustvovao otvaranju vrtića, rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << japanska vlada želi da pomogne Srbiji u poboljšanju uslova za obrazovanje Roma radi njihove lakše integracije u društvo.

Japanska vlada je za obnovu zgrade Romskog edukativnog centra u Požarevcu dala 60.000 evra.

"Na taj način smo želeli da pružimo neophodnu podršku unapređenju uslova obrazovanja i društvene integracije romske populacije u Srbiji, imajući u vidu značaj obrazovanja za napredak svake zemlje", rekao je Cunozaki.

Direktor novootvorenog vrtića Dragan Nikolić rekao je da u njega ne idu samo romska nego i deca druge nacionalnosti. Nikolić je rekao da se planira dogradnja objekta radi povećanja kapaciteta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreno odeljenje vrtića za Rome u Požarevcu

Izvor: Mondo, 02.Sep.2010

Odeljenje vrtića koje može da primi 18 dece otvoreno je danas u požarevačkom Romskom edukativnom centru, a novac za uređenje zgrade dala je japanska ambasada u Srbiji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.