Otvoren robotski hotel u Japanu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren robotski hotel u Japanu

Kada uđete u ovaj hotel, na recepciji će na engleskom s vama porazgovarati dinosaurus u simpatičnoj uniformi, dok japanski govori humanoidni "ženski" robot sa dugačkim trepavicama.

Hideo Savada koji upravlja ovim hotelom u sklopu zabavnog parka tvrdi da zaposleni roboti zaista imaju zadatak da povećaju efikasnost.

Henn na Hotel ima i tehnologiju prepoznavanja lica, pa umjesto standardnih elektronskih ključeva, sobe se otvaraju skeniranjem lica gosta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Džinovska robotska ruka, kakva se obično viđa u fabrikama, nalazi se u lobiju i podiže neku vrstu sefova u kojima korisnici mogu čuvati lične predmete.

Noćenje u hotelu košta oko 80 dolara, što je prilično povoljno za Japan gdje se boravak plaća i do tri puta više.

Iako roboti imaju i poslove konsijerža, ni jedan još ne umije da namješta krevet.

Ipak, Savada ima velike planove za ovaj hotel, a planira otvaranje još jednog sličnog u Japanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.