Otvoren novi pogon JTI u Senti

Izvor: RTS, 03.Jun.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi pogon JTI u Senti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su kompaniju Japan Tobacco International, u Senti, u kojoj je u rad puštena nova proizvodna linija za pakovanje cigareta, investicija vredna tri miliona dolara.
Japan Tobacco International (JTI) u Srbiji posluje od 2006, kada je kupio Duvansku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << industriju u Senta. Ubraja se u najuspešnije kompanije u našoj zemlji, i jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan.

Mirović je ovom prilikom podsetio da je JTI od dolaska na srpsko tržište, investirala 180 miliona dolara.
"Za nas je najvažnije da je dolazak JTI u Srbiju značio otvaranje velikog broja sigurnih i dobro plaćenih radnih mesta za naše ljude", kazao je Mirović i dodao da je ta kompanija mobilisala još veći broj domaćih proizvođača duvana, koji imaju siguran plasman, a time i izvesnu egzistenciju za sebe, svoje porodice i zaposlene.
Premijerka Ana Brnabić je naglasila da je u Srbiji sve veći broj japanskih investicija.
Zahvalila je kompaniji JTI što je u našoj zemlji prepoznala potencijal za ulaganje i pouzdanog i predvidivog partnera. Brnabićeva je dodala da je JTI jedna od pet kompanija koje najviše uplaćuju u budžet Srbije, i izrazila uverenje da će novi pogon dati dodatni prohod.
Mucuo Ivai, predsednik duvanske divizije JT grupe, ukazao je da je fabrika u Senti jedno od postrojenja sa najboljim učinkom na globalnom nivou. On je naveo da je novi pogon, koji je danas otvoren, još jedan korak napred u poslovanju u Srbiji.

Ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama se zahvalio Republičkoj i Pokrajinskoj vladi i opštini Senta na dosadašnjoj podršci. Uveren je da će JTI dodatno razviti poslovanje i dati doprinos daljem razvoju Srbije u svima aspektima.
Ceremoniji puštanja u rad nove proizvodne linije i obeležavanja dve decenije poslovanja JTI na globalnom nivou prisustvivali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predstavnici opštine Senta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.