Otvoren novi dnevni klub za starije na Novom Beogradu

Izvor: Studio B, 06.Maj.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi dnevni klub za starije na Novom Beogradu

Dnevni klub za stare otvoren je na Novom Beogradu, u ulici Mileve Marić Ajnštajn, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da se grad trudi da odgovornom socijalnom politikom poboljša položaj starijih koji Beograd čine boljim mestom za život.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor za Zapadni Balkan kompanije Japan Tobacco International Kris Vuds otvorili su danas Dnevni klub za starije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na Novom Beogradu.

Gradonačelnik je rekao da je to 22. klub na teritoriji grada i peti na teritoriji opštine Novi Beograd.

- Ovo je prostor u kome stariji sugrađani mogu da se razonode, provedu slobodno vreme organizovanjem kulturnih događaja i svim onim što ih može ispuniti. Ovo je pravi primer odgovorne socijalne politike, nove socijalne politike Grada Beograda, koja je usmerena ka onima kojima je to najpotrebnije. Ovo će biti važan deo nove strategije socijalne politike. Grad obezbeđuje punu podršku ovakvim centrima, u smislu osoblja, sadržaja, i svega što je potrebno kako bi se njihov dan ulepšao. Tu nećemo stati, krenućemo u otvaranje i drugih centara. Do kraja godine očekuje nas sređivanje centra u Svetogorskoj, i to ponovo zahvaljujući kopmaniji Japan Tobacco International - istakao je Siniša Mali i zahvalio toj kompaniji na donaciji koja je realizovana nakon dve godine.

On je zahvalio i starijim sugrađanima na tome što Beograd čine lepšim i boljim i pozvao ih da svoje radove do kraja godine predstave u zgradi Starog dvora, kako bi, kako je naveo, Beograđani i gosti prestonice videli njihov talenat.

- Novi dnevni klub za starije na Novom Beogradu ima mesta za 100 korisnika, a 6.500 starijih sugrađana koristi usluge dnevnih centara, klubova na teritoriji grada - naglasio je gradonačelnik i pozvao sugrađane starije od 65 godina da koriste dnevne centre i kvalitetno provedu svoje slobodno vreme.

Kris Vuds je u ime kompanije Japan Tobacco International izrazio zadovoljstvo što na neki način mogu nešto da vrate društvu u kojem žive i rade, jer je to deo kulture Japana.

Velika je privilegija, dodao je, videti ono što su ljudi stvorili, njihovu umetnost i veštinu.

Kompanija Japan Tobacco International je od 2006. godine, od kada posluje u Srbiji, pomogla otvaranje Dnevnog boravka u opštini Vračar, rekonstrukciju Doma za stare na Karaburmi, kao i organizaciju različitih društvenih aktivnosti za njegove korisnike. Ta kompanija je pomogla i osnivanje Dnevnog boravka za odrasle sa smetnjama u razvoju u Mirijevu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

BRIGA ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE Otvoren dnevni klub za stare na Novom Beogradu

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Dnevni klub za stare otvoren je danas u Ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da se grad trudi da odgovornom socijalnom politikom poboljša položaj najstarijih sugra]ana koji Beograd čine boljim mestom za život...U dnevnom centru i klubu za odrasle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.