Otonamaki - uviju vas kao fetus i lečite ukočenost

Izvor: N1 televizija, 29.Jan.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otonamaki - uviju vas kao fetus i lečite ukočenost

U Japanu je sve popularnija nesvakidašnja terapijska metoda otonamaki koja se ogleda u umotavanju osobe u belo platno radi smanjenja ukočenosti i rešavanja problema držanja tela.

Otonamaki i u slobodnom prevodu znači "umotavanje odraslih", a ideja je proizašla iz slične japanske terapeutske metode ohinamaki koja se praktikuje za jačanje fizičkih predispozicija kod beba.

Ideja je da se telo čoveka tokom terapije od 20 minuta drži u položajima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji imitiraju položaj fetusa u maternici.

Mnoge japanske kompanije svojim zaposlenima i klijentima nude terapiju otonomaki koja se čini uspješnom, iako je javnost na početku bila skeptična jer sve izgleda pomalo jezivo.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

VIDEO: Neobična metoda protiv ukočenosti - umotavanje osobe u platno

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2017

U Japanu je sve popularnija nesvakidašnja terapijska metoda otonamaki koja se ogleda u umotavanju osobe u belo platno radi smanjenja ukočenosti i rešavanja problema držanja tela...Otonamaki u slobodnom prevodu znači "umotavanje odraslih", a ideja je proizašla iz slične japanske terapeutske metode...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.