Opština Žagubica proglasila subotu 9. jul za dan žalosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Žagubica proglasila subotu 9. jul za dan žalosti

ŽAGUBICA -

Opština Žagubica odlučila je da subotu, 9. juli, proglasi danom žalosti u toj opštini zbog saobraćajne nesreće u kojoj je dečak P. A, član karate kluba "Japan" iz Beograda, izgubio život, a 16 osoba teže i lakše povređeno.

U saopštenju te opštine navedeno je da je Opštinsko veće opštine Žagubica na današnjoj vanrednoj sednici donelo i odluku da se porodici preminulog P. A. dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Vest o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. jula u neposrednoj blizini Žagubice, u kojoj je dečak P.A. poginuo, a 16 osoba lakše i teže povređeno, duboko je pogodila sve meštane opštine Žagubica.

"Svi smo sa nevericom primili tragičnu vest o saobraćajnoj nesreći, jer smo se sa decom članovima karate kluba 'Japan' iz Beograda prethodnih dana sretali na ulicama i viđali ih na treninzima vesele i raspoložene", ističe se u saopštenju.

"Ova tragedija je, na žalost, prekinula njihove treninge, a nas u opštini duboko ožalostila. Učinili smo i činimo sve da se povređenima ukaže potrebna pomoć i adekvatno lečenje, a porodici nastredalog Alekse, izražavamo duboko saučešće", navedeno je u saopštenju.

Svi mališani koji su povređeni u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći kod Žagubice jutros su u dobrom zdravstvenom stanju i izvan su životne opasnosti, izjavila je direktorka zdravstvenog centra u Požarevcu Zorica Stojiljković.

Prema informacijama RTS, jedno teže povređeno dete je prebačeno na lečenje u Beograd.

U zdravstvenom centru Petrovac na Mlavi smešteno je 14 osoba koje su povređene, a od toga 13 mališana i doktorka koja je bila pratilac ove dece, rekla je dr Stojiljković, dodajući da je jutros obavljen konzilijarni pregled i da je utvrđeno da je reč o lakšim telesnim povredama.

Od 14 povređenih osoba pet je zadobilo povrede glave sa komocijom mozga, a od toga tri sa težom komocijom mozga, objasnila je dr Stojiljković u izjavi RTS-u.

Nesreća se dogodila na putu od vodopada Buk ka Žagubici, kada se prevrnula traktorska prikolica u kojoj su se deca prevozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan žalosti u Žagubici

Izvor: S media, 08.Jul.2011

U Opštini Žagubica danas dan žalosti. Doneta je i odluka da se porodici preminulog P. A. dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara. ..Opština Žagubica odlučila je da danas, 9. juli, proglasi danom žalosti u toj opštini zbog saobraćajne nesreće u kojoj je dečak P. A, član...

Nastavak na S media...

U Žagubici danas Dan žalosti

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2011, 12:08

U Opština Žagubica danas je Dan žalosti zbog saobraćajne nesreće u kojoj je 13-godišnji dečak Aleksa Panća, član karate kluba "Japan" iz Beograda, izgubio život, a 16 osoba teže i lakše povređeno.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.