Oprezna trgovina na azijskim tržištima

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Mar.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezna trgovina na azijskim tržištima

TOKIO – Na azijskim se burzama u četvrtak trguje nesigurno nakon što su dan prije na Wall Streetu cijene dionica u tehnološkom sektoru ponovno pale, dok je dolar blago ojačao.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je blagih 0,1 posto, nakon što je većinu dana proveo na naegativnom terirotiju.

Shanghai Composite Index oslabio je 0,1 posto, na Hang Seng pao je 0,2 posto dok je australsko tržište oslabilo 0,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << posto. Kospi je podignut 0,1 posto.

I dok opasnost od globalnog trgovinskog rata ne jenjava,a analitičari kažu kako će dio tereta azijskim investitorima skinuti smanjene tenzije oko Sjeverne Koreje.

U drugom je planu ostala druga procjena američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) koja je pokazala da je u posljednjem lanjskom tromjesečju gospodarstvo poraslo 2,9 posto na godišnjoj razini, a ne 2,5 posto, koliko je pokazala prva procjena.

Ako će idućih mjeseci rast inflacije pratiti brzi rast gospodarstva, američka središnja banka Fed mogla bi ubrzati i tempo povećanja kamata, što ne ide u prilog tržištu dionica, kažu analitičari.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.