Oprema u Fukušini pala u radiokativni bazen

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema u Fukušini pala u radiokativni bazen

Oprema teška oko 400 kilograma pala je danas u bazen reaktora broj tri u oštećenoj nuklearnoj centrali Fukušima, saopštila je japanska energetska kompanija "Tepko".

Ovaj incident, za koji se čini da neće imati veliki uticaj na okolinu, dogodio se u 12.45 časova po lokalnom vremenu, u vreme izvlačenja ruševina iz zgrade u kojoj se nalazi oštećeni reaktor, navodi se u saopštenju kompanije.

Oprema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je pala u bazen za skladištenje upotrebljenog goriva je panel za kontrolu sistema koji je prethodno korišćen za utovar i istovar goriva tokom normalnog rada postrojenja.

"Tepko" tvrdi da nije registrovana radioaktivnost u okolini, preneo je AFP.

"U blizini nije bilo radnika, pošto se izvlačenje ruševina vrši kontrolom sa distance", precizira "Tepko".

Kompanija proverava pomoću kamera kakva je situacija unutar bazena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oprema u Fukušimi pala u radiokativni bazen

Izvor: Blic, 29.Avg.2014

Oprema teška oko 400 kilograma pala je danas u bazen reaktora broj tri u oštećenoj nuklearnoj centrali Fukušima, saopštila je japanska energetska kompanija "Tepko"...Ovaj incident, za koji se čini da neće imati veliki uticaj na okolinu, dogodio se u 12.45 časova po lokalnom vremenu, u vreme izvlačenja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.