Izvor: Piplmetar.rs, 30.Jul.2023, 15:30

Opozvan ambasador Severne Makedonije iz Japana zbog seksualnog uznemiravanja

Ambasador Severne Makedonije u Tokiju Goran Čekov povučen je nakon optužbi za seksualno uznemiravanje.
Blic

30.07.2023

00:55

10:06


Komentara 4



Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Facebook/Embassy of the Republic of North Macedonia in Japan / Drustvene mreze

Goran Čekov

Ukaz o opozivu potpisao je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.
Blic preporučuje
Poslanik Unutrašnje makedonske revolucionarne organizacije – Demokratske partije za makedonsko nacionalno jedinstvo (VMRO-DPMNE), Antonijo Milošoski izjavio je ranije da su protiv Čekova podnesene dve prijave zbog nedoličnog ponašanja i seksualnog uznemiravanja, prenose makedonski mediji.
Vlada primila dve žalbe
Prema njegovim rečima, Ambasada Severne Makedonije primila je dve ozbiljne žalbe od dve žene – jedna je zaposlena u Ambasadi u Tokiju, a druga je japanski državljanin i imala je povremene projekte sa makedonskom Ambasadom u Tokiju.
– Dve žalbe se odnose na ponižavajuće, nedolično i neprofesionalno ponašanje ambasadora prema makedonskoj državljanki, dok optužbe na račun japanske državljanke, nažalost, idu u pravcu seksualnog uznemiravanja – rekao je tada Milošoski.
Vlada Severne Makedonije prihvatila je predlog resornog ministra za opoziv vanrednog i opunomoćenog ambasadora, nakon čega je predsednik države potpisao ukaz o opozivu koji je objavljen u Službenom glasniku.
(Srna)


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.