Opet masovni opoziv automobila

Izvor: Mondo, 25.Jun.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet masovni opoziv automobila

Vodeći japanski proizvođači automobila povlače preko tri miliona automobila širom sveta.

"Tojota" i "Nisan" su najavili povlačenje preko tri miliona automobila širom sveta zbog kvara na vazdužnim jastucima, koji je, prema nekim tvrdnjama, odgovoran za osam smrtnih ishoda.

U saopštenju "Tojote" se navodi da će proširiti raniji opoziv, povlačeći dodatnih 2.860.000 automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Nisan" je najavio povlačenje 198.000 vozila, a "Micubiši" povlačenje 120.000 automobila.

Kompanija "Takata" se našla u centru skandala, u vezi sa mnogobrojnim opozivima automobila u kojima su instalirani vazdušni jastuci te firme.

Kako je saopšteno, oni mogu nenamerno da se otvore tokom vožnje i povrede vozača i putnike.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tojota i Nisan povlače preko 3 mln automobila širom sveta

Izvor: Blic, 25.Jun.2015

Dva vodeća japanska proizvođača automobila, Tojota i Nisan, najavili su danas povlačenje preko tri miliona automobila širom sveta zbog kvara na vazdužnim jastucima, koji je, prema nekim tvrdnjama, odgovoran za osam smrtnih ishoda...Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa..Besplatno oglasite...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.