Operateri u Japanu i Velikoj Britaniji napustili Huawei

Izvor: ItRešenja.com, 25.Maj.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operateri u Japanu i Velikoj Britaniji napustili Huawei

Huawei je u sve većim problemima nakon odluke Washingtona da ga stavi na svoju crnu listu, jer je više velikih operatera u Japanu i Velikoj Britaniji najavilo da će za sada zaobilaziti njihovu opremu.

Ta vest je najpre odjeknula u Tokiju gde su KDDI i SoftBank Corp izabrali pomeriti izbacivanje novih modela kako bi razmotrili posledice američkih sankcija.

Pionir NNT Docomo je naveo da će zaustaviti narudžbeine >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << telefona Huawei čije je lansiranje bilo predviđeno za leto.

Američki predsednik Donald Trump je odlučio prošle nedelje da zabrani izvoz američkih tehnoloških proizvoda u neke kompanije za koje se smatra da su “u opasnosti”, a na meti je bio Huawei.

Tada je odobreno razdoblje od 90 dana, ali japanske kompanije su preuzele vođstvo jer tim uređajima preti gubitak doprinosa američkih tehnologija.

SoftBank je najpre planirao da proda novi Huawei terminal u petak, ali je kasnije odustao. “Razmatamo hoće li naši kupci moći potpuno sigurno koristiti opremu “, objasnio je portparol kompanije Hiroyuki Mizukami.

KDDI je naveo da “razmatra posledice američke odluke”.

Huawei je 2018. bio na petom mestu u Japanu, daleko iza Apple-a ali u velikom porastu prodaje od gotovo 2 miliona jedinica (+63 posto godišnje) na ukupnom tržištu od 31 miliona pametnih telefona, prema podacima MM Research Instituta.

Britanski operater Vodafone je u sredu obustavio svoje kupovine telefona G5 Huawei, pre pokretanja nove mreže na temelju te nove ultrabrze tehnologije, dok je kineski div telekomunikacija pod američkim sankcijama.

“Prekidamo kupovinu Huawei Mate 20X uređaja u Velikoj Britaniji”, rekao je portparol Vodafone-a i dodao da se radi o “privremenoj meri dok traju nesigurnosti u vezi novih modela 5G Huawei-ja.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.