Opanci za Japance

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opanci za Japance

PIROT - Čuveni gumeni opanci pirotskog „Tigra“ stigli su u Japan. Istina, malo redizajnirani, ali su zadržali svoju staru formu obuće koju mnogi znaju pod imenom „piroćanci“.

Nov model čuvenih „piroćanaca" nastao je na osnovu inicijative japanskih partnera iz firme „Vallauris", koji su tokom posete „Tigru", radi upoznavanja s programom zaštitne gumene obuće, pokazali veliko interesovanje i za opanak. Prve isporuke, oko 2.000 pari, u Japan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su plasirane ove jeseni.

Izvršni direktor za korporativno upravljanje u „Tigru" Jelena Petković kaže da je posebna čast biti prisutan na izuzetno zahtevnom tržištu Japana.

- Očekivali smo da jedno od tehnološki najrazvijenijih tržišta pred nas postavi zahtev za visokorazvijenim tehnološkim proizvodom kao što su naše zaštitne čizme. Međutim, kad su japanski kupci prvi put došli u „Tigar", kad smo im prezentovali istoriju fabrike i kako izgleda pirotski opanak, bili su apsolutno oduševljeni. Kad smo im rekli da je to proizvod koji se od 1935. godine, kad je nastao „Tigar", tradicionalno proizvodi kod nas i da je ručno rađen, to je za njih imalo izuzetnu vrednost - nešto što traje i što ima tradiciju. Pošto ipak živimo u 21. veku, tražili su određenu modifikaciju opanka. Ona je simbolična, osnovna konstrukcija i forma proizvoda je ostala ista. Opanke pravimo u nekoliko boja - kaže Jelena Petković.

U „Tigru" kažu da redizajnirani model opanka firma „Vallauris" distribuira pod simboličnim imenom „1935".

- Nov model pirotskog opanka sa suvim otiskom i aplikacijama ima atraktivan izgled moderne niske obuće. Izuzetno je udoban, lak za obuvanje i veoma jednostavan za održavanje - kaže Marina Petrović, pomoćnik direktora razvoja u „Tigar obući".

Čizme stigle do Hongkonga

Redizajniran model opanka nije prvi proizvod koji je pirotski „Tigar" plasirao na dalekoistočna tržišta. Početkom godine iz „Tigra" su isporučene i izvesne količine vatrogasnih čizama za vatrogasnu jedinicu u Hongkongu, a u Koreju se izvoze automobilske gume.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.