Odobreno: Telefonski broj imaće čak 14 cifara

Izvor: B92, 19.Maj.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno: Telefonski broj imaće čak 14 cifara

Tokio -- Japansko ministarstvo za komunikacije planira da napravi 10 milijardi telefonskih brojeva sa 14 cifara.

Zbog toga će do 2022. godine verovatno ostati bez brojeva s kombinacijama od 11 cifara.

Japan Times piše da su tri najveća operatera u zemlji, NTT Docomo, KDDI i Softbank, već odobrili ovaj predlog, tako da bi novi brojevi mogli da uđu u upotrebu pre kraja 2021. godine.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problem nemaju samo Japanci, jer su i korisnici u Velikoj Britaniji 2014. godine u određenim delovima zemlje morali unositi petocifreni prefiks kada su pozivali brojeve, a iako je to bilo na lokalnom nivou, čak je počelo da ponestaje brojeva, piše portal Klix, a prenosi Bizlife.

Britanski regulator telekomunikacija Ofcom je počeo da istražuje da li da izbaci pozivne brojeve u potpunosti, jer zemlja prelazi na telefonske mreže bazirane na IP adresama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.