Odobreno 13,7 miliona evra podsticaja NIDEC investiciji u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 14:52

Odobreno 13,7 miliona evra podsticaja NIDEC investiciji u Novom Sadu

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je državnu subvenciju od 13,7 miliona evra, za investiciju dve srpske firme japanske NIDEC grupe od 130,7 miliona evra.

U dokumentu objavljenom na sajtu Komisije, navodi se da će firma NIDEC Motor Srbija za ulaganje od 92,8 miliona evra dobiti podršku Ministarstva privrede od 9,6 miliona evra, dok će za investiciju od 37,8 miliona evra NIDEC Elesys Europa dobiti četiri miliona evra podsticaja.

Radi se o jedinstvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investiciji u Novom Sadu dve kompanije koje imaju istog vlasnika.

NIDEC Srbija će na ime podsticaja dugovati novo zapošljavanje 116 radnika sa platom ne manjom od minimalne uvećane za 20 procenata, a NIDEC Evropa zaposliće najmanje 100 novih radnika.

U budućoj fabrici u Novom Sadu koja će biti završena najkasnije do kraja 2024. godine NIDEC će proizvoditi delove za motorna vozila, kao i električne i elektronske delove.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odobreno 13,7 miliona evra podsticaja NIDEC investiciji u Novom Sadu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Dec.2022

NOVI SAD – Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je državnu subvenciju od 13,7 miliona evra, za investiciju dve srpske firme japanske NIDEC grupe od 130,7 miliona evra. U dokumentu objavljenom na sajtu Komisije, navodi se da će firma NIDEC Motor Srbija za ulaganje od 92,8 miliona evra dobiti...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.