Odbojkaši protiv Japana igraju za dostojanstvo

Izvor: Glas javnosti, 24.Nov.2011, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši protiv Japana igraju za dostojanstvo

OSAKA - Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da naš tim mora da podigne nivo igre i odgovornosti u nastavku takmičenja na Svetskom kupu u Japanu.

Srpski odbojkaši osvojili su samo bod u prve tri utakmice i izgubili gotovo sve šanse za plasman na Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Prvi naredni meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šampioni Evrope igraju u četvrtak protiv Japana.

"Utakmica protiv domaćina uvek ima specifično značenje. Japan je motivisan, igra agresivno u svakom trenutku i nezgodan su protivnik za sve. U odnosu na prethodne mečeve očekujem da podignemo nivo igre i da odgovornost na terenu bude na veća", rekao je Kolaković.

On je dodao da je dan odmora nedovoljan da se izmeni nešto u igri i da su srpski odbojkaši vežbali u teretani.

"Ne može se ništa ni popraviti ni pokvariti za ovako kratak period, moramo da budemo strpljivi sa igrom, ona će doći kad-tad", rekao je Kolaković.

Primač servisa Miloš Terzić smatra da će pune tribine i borbeni domaćin biti dobar motiv da naš tim zabeleži prvu pobedu na turniru.

"Verovatno smo izgubili sve šanse da već u Japanu ozbezbedimo plasman na Olimpijske igre u Londonu, ali moramo da sačuvamo dostojanstvo. Ipak smo mi prvaci Evrope i ime nam nalaže da se borimo do kraja", rekao je Terzić.

Srednji bloker Dragan Stanković rekao je da je sistem takmičenja na Svetskom kupu naporan, jer je reprezentacija prvi put posle pet dana imala priliku da se odmori i pripremi za naredni meč.

"Ne bih puno pričao o Japanu, više bih voleo da se mi vratimo na stari nivo, jer onda protvnik sa druge strane mreže nije bitan. Domaćin je pokazao u prethodna tri kola da igra bez respekta i da ih se sa razlogom sve reprezentacije pribojavaju", rekao je Stanković.

Utakmica Japan - Srbija igra se u četvrtak od 10.20 časova po našem vremenu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.