OVO JE NAJLEPŠA FOTOGRAFIJA BEOGRADA: A tek kada čujete neverovatnu priču o tome kako je nastala! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jul.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NAJLEPŠA FOTOGRAFIJA BEOGRADA: A tek kada čujete neverovatnu priču o tome kako je nastala! (FOTO) (VIDEO)

Japanac Yuya Matsuo (26), koji već dve godine živi putujući i fotografišući po Evropi, verovatno je jedini japanski fotograf poznatiji u Evropi nego u njegovoj zemlji. Zapravo, za njega nisu još čuli tamo, jer je na ideju da se bavi fotografijom, kako kaže, došao pre godinu i po dana kao student geologije na proputovanju po Budimpešti. U glavnom gradu Mađarske sreo je mnoge mlade ljude koji putuju i rade kao slobodni umetnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << po svetu, te se odvažio na isto...

- Volim da šetam i kada ugledam nešto specifično, da to i fotografišem. Nekad nađem određeno mesto i na njemu čekam da se to nešto desi ili da taj neko prođe. Na primer, Hram "Svetog Save" na Vračaru uslikan je bezbroj puta, kao i Knez Mihailova ulica, ali ne i trenuci koje sam uhvatio - priča za Telegraf Matsuo.

Na tvojim fotografijama ima tako mnogo nijansi i boja. Da li koristiš neke efekte?

- Ne, ne koristim ništa, nikakve filtere. Objavljujem fotografije onakve kakve jesu.

Foto: Uglješa Rašević

Da li ima nešto što odbijaš da snimiš?

- Ne, slikam sve, ali ne objavljujem sve. U jednoj od zemalja u kojima sam bio, snimio sam nešto za šta su mi drugi rekli da je toliko odvratno, da ne mogu da gledaju u fotografiju. Od tada sam odlučio da takve stvari ne objavljujem. A i već ima previše ružnih i negativnih stvari u svetu...

Kako izgleda Beograd kroz objektiv?

- Beograd je fotogeničan, lep je za fotografisanje.

Foto: Uglješa Rašević

Od kud to da si se ponovo odlučio za Beograd i koliko ćeš dugo biti ovog puta?

- Prvi put sam bio u februaru i dopali su mi se ljudi, ljubazni su i sa njima sam imao lepih iskustava, a ima ih tako različitih... Pošto u februaru nije bilo lepo vreme, nisam mogao lepo da vidim ceo grad, odlučio sam da dođem ovde na leto i evo me. Ovde sam već dve nedelje i ostaću verovatno do kraja meseca.

Kako ti se čine Srbi?

- Imam sjajna iskustva sa Srbima. Ranije dok sam tražio određenu zgradu, upitao sam prvog mladića koji je prolazio da mi pomogne. Najpre je krenuo da mi objašnjava gde je, a onda je rekao: "Hajde, odvešću te ja", i odveo me do tamo. Samo je rekao: "Ćao" i otišao. Mene je to oduševilo.

Foto: Uglješa Rašević

Da li ti je to što je uradio neobično?

- Pa, nisam baš očekivao da me odvede tamo i bio je tako ljubazan... To je zaista bilo impresivno i ujedno moje prvo iskustvo sa nekim iz Srbije. Od starta nam je krenulo dobro...

When it rained: St. Sava Temple, #Belgrade #Serbia pic.twitter.com/pO71Up3ERK

— Yuya Matsuo (@EseJapan) July 16, 2016

Šta radiš u Beogradu kada ne fotografišeš? - Opuštam se u šetnjama i kafeima. Upoznao sam nekoliko ljudi sa kojima sam u kontaktu.

Mirrored:Knez Mihailova, #Belgrade #Serbia pic.twitter.com/yOEA1JvoY2 — Yuya Matsuo (@EseJapan) July 17, 2016

Da li ti se dopala naša hrana?

- Da, mnogo, ali ćevapi najviše.

Sunset silhouette: Kalemegdan, #Belgrade #Serbia pic.twitter.com/gZDyVmHGUl

— Yuya Matsuo (@EseJapan) July 15, 2016

Šta ćeš pamtiti odavde? - Zalazak Sunca koji sam video na Kalemegdanu, posebno taj jedan dan. Nisam uspeo da napravim najbolje slike, ali sam zaista uživao. Koje je tvoje sledeće odredište? - Albanija, tamo još nisam bio.

From the top of the hill: Gellért Hill, #Budapest #Hungary pic.twitter.com/glIr4gwISu — Yuya Matsuo (@EseJapan) July 5, 2016

Koja ti je zemlja, mesto od onih koje si obišao najlepše?

- Budimpešta, jer sam živeo tamo najduže i znam toliko o njoj. Stalno joj se vraćam, a i odavde je blizu tako da do nje mogu i vozom.

Šta tvoji roditelji misle o tome što si odlučio da stalno putuješ?

- Zapravo, prošlog meseca sam se video sa majkom koja takođe živi u Eropi, pa je često vidim. Ona se slaže sa time.

Može li da se živi samo od fotografisanja?

- Pa, pokušavam. Fotografišem enterijere hotela i privatnih imanja i to je dobro jer mogu da putujem i to radim bilo gde. Obično me u gradu u kom sam, angažuju tamošnje turističke agencije i organzacije. Počeo sam od skoro da se bavim i potretima - otkriva ovaj mladi Japanac.

Pogledajte kako nam je bilo u šetnji sa Matsuom:

(Slađana Vasić)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ovo je PONUDA KOJU LEPE DEVOJKE U SRBIJI neće moći da odbiju! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jul.2016, 16:35

Japanac Yuya Matsuo (26), koji već dve godine živi putujući i fotografišući po Evropi fotograf koji se trenutno nalazi u Srbiji, odnosno u Beogradu gde stvara najlepše fotografije. Ovom prilikom on poziva sve zainteresovane devojke koje bi želele da dobiju jedinstvene profesionalne slike, koje...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.