OVO ĆE PROMENITI ODNOS SNAGA NA PACIFIKU: Ameri odobrili prodaju najmodernijeg lovca F-35 Japanu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 08:19

OVO ĆE PROMENITI ODNOS SNAGA NA PACIFIKU: Ameri odobrili prodaju najmodernijeg lovca F-35 Japanu (VIDEO)

Vrednost ugovora je 23 milijarde dolara.

Stejt department je potvrdio da je odobrena mogućnost prodaje 105 lovačkih aviona F-35 Japanu za 23 milijarde dolara, izvestio je Rojters.

- Za američke nacionalne interese je vitalno da pomognemo Japanu da razvije i održava snažnu i efikasnu odbrambenu silu - navodi se u saopštenju američkog državnog sekretarijata i ističe da predložena prodaja borbenih aviona neće narušiti vojni balans u tom delu Azije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD odobrile prodaju 105 aviona F-35 Japanu za 23 milijarde dolara

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2020

SAD su odobrile su prodaju Japanu 105 vojnih aviona F-35 za 23 milijarde dolara, navodi se u saopštenju Agencija za saradnju u odbrani, dela Ministarstva odbrane SAD. Japanska vlada ranije je zatražila ugovor o nabavci 63 aviona modifikacije F-35A, 42 aviona sa vertikalnim poletanjem F-35B i 110...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.