OSRAMOTLI SU SE: Saletovi momci izgubili posle 88 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 16:47

OSRAMOTLI SU SE: Saletovi momci izgubili posle 88 godina

Japan je preuzeo prvo mesto.

Košarkaška reprezentacija Kine, predvođena Aleksandrom Đorđevićem poražena u meču druge runde kvalifikacija za Kup Azije protiv Japana.

Rezultat je na kraju utakmice bio 76:73 za Japan, a ovo je prva njihova pobeda u međusobnim duelima u poslednjih čak 88 godina na nekom zvaničnom meču.

#AkatsukiJapan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MADE HISTORY! 🔥

Enjoy some of their best plays, as Japan 🇯🇵 beat China 🇨🇳 for the first time in 88 years in a major international basketball tournament 🤯#AsiaCup pic.twitter.com/uBTikbOpdo

— FIBA (@FIBA) February 25, 2024

Najbolji igrač iz pobedničkog tima bio je Judai Baba sa 24 poena, a pratio ga je Hokinson sa 14. U redovima Kine Hu je postigao 23 poena, dok je Mingžuan dodao 20.

Japan je sada preuzeo prvo mesto u grupi C, dok je Kina na drugom, a tu su i Guam na trećem, odnosno Mongolija na četvrto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.