OLIMPUS 20 GODINA PRIKRIVAO GUBITKE

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLIMPUS 20 GODINA PRIKRIVAO GUBITKE

Skandal otkriven u oktobru prošle godine, nakon što je bivši izvršni direktor Majkl Vudford naveo da je otpušten zato što je doveo u pitanje računovodstvenu politiku kompanije

TOKIO - Tužilaštvo u Tokiju podiglo je optužnicu protiv kompanije "Olimpus" i tri njena bivša izvršna direktora u vezi sa prikrivanjem gubitaka od 1,7 milijardi dolara. Bivši predsedavajući "Olimpusa" Cujoši >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kikukava, bivši potpredsednik Hisaši Mori i bivši revizor Hideo Jamada neki su od optuženih za falsifikovanje računovodstvenih izveštaja, prenela je agencija AFP.

Njih trojica uhapšeni su prošlog meseca, a još troje ljudi, koji nisu zaposleni u "Olimpusu", takođe se terete za učestvovanje u navodnim proneverama. Skandal je otkriven u oktobru prošle godine, nakon što je bivši izvršni direktor Majkl Vudford naveo da je otpušten zato što je doveo u pitanje računovodstvenu politiku kompanije.

Vudford je izrazio zabrinutost oko cifre od 687 miliona dolara, koju je "Olimpus" isplatio finansijskim savetnicima tokom akvizicije britanske kompanije za medicinsku opremu "Girus". Mada je "Olimpus" u početku negirao optužbe, kompanija je naknadno priznala da je prikrivala gubitke gotovo dve decenije.

Analitičari navode da najnovije optužbe protiv "Olimpusa" i njegovih bivših direktora pokazuju da firma nije ispravno vođena poslednjih nekoliko godina. Akcije "Olimpusa" su zbog skandala izgubile preko 50 odsto vrednosti na berzi u Tokiju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpus 20 godina prikrivao gubitke

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2012

TOKIO - Tužilaštvo u Tokiju podiglo je optužnicu protiv kompanije "Olimpus" i tri njena bivša izvršna direktora u vezi sa prikrivanjem gubitaka od 1,7 milijardi dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.