OGLASIO SE PEŠIĆ POSLE ŽREBA: Cilj da ovoga puta pobedimo u četvrtfinalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 17:07

OGLASIO SE PEŠIĆ POSLE ŽREBA: Cilj da ovoga puta pobedimo u četvrtfinalu

Rivali Orlova Južni Sudan, Portoriko i Kina.

Najbolji košarkaši Srbije saznali su protivnike na predstojećem Mundobasketu  koje će održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.  Voljiom žreba Orlovi će biti smešteni u grupi "B", zajedno sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom, a utiske nakon žreba izneo je selektor Srbije, Svetislav Pešić.

- Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija, žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo - istakao je Pešić.

Eliminacione borbe donose i mnogo teže protivnike.

- Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre - zaključio je selektor Orlova Svetislav Pešić.

Svetsko prvenstvo održava se 25. avgusta do 10. septembra

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.