OGLASIO SE I SZO: Moguće OI u Tokiju, format zavisi od kovida 19

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 21:17

OGLASIO SE I SZO: Moguće OI u Tokiju, format zavisi od kovida 19

Još uvek je neizvesno da li će biti održana najveća svetska smotra.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) veruje da će se Olimpijske igre ovog leta održati u Japanu, a smatra da se mnoge odluke o njihovom formatu mogu doneti samo u poslednjem trenutku zbog nepredvidivih rizika od pandemije korona virusa.

 - Nadamo se da će se Olimpijada održati - rekao je direktor programa SZO za vanredne situacije Majk Rajan na konferenciji za novinare, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je napomenuo da je ohrabrujuće što se procenat pozitivnih slučajeva kovida 19 u Japanu stabilizuje i što su vlasti primenile vrlo sistematičan pristup u upravljanju ovim rizikom. Dodao je i da veruje da će Tokio doneti takve odluke u organizovanju Igara kojima će se istovremeno ograničiti socijalni kontakti kojima bi se širio virus.

 - Neke odluke, poput broja gledalaca, mogu se doneti samo neposredno pre otvaranja Igara na osnovu brojeva novih slučajeva kovida 19, a poznato je da je Japan već saopštio da će gledaocima iz inostranstva biti zabranjeno prisustvo i da bi i cela manifestacija mogla da se održi bez publike - istakao je Rajan.

Japan je danas produžio vanredno stanje u Tokiju i još nekoliko prefektura do kraja maja kako bi se zaustavio nagli porast slučajeva korona virusa, ali premijer Jošihide Suga ponovio je da je i dalje moguće da se Olimpijske igre održe tokom leta, kako je planirano od 23. jula, nakon prošlogodišnjeg odlaganja.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Milica Ristić, devojka Nikole Rađena
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.