Novosadski basketaši ponovo svetski prvaci!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski basketaši ponovo svetski prvaci!

Ekipa Novog Sada odbranila je titulu klupskog prvaka sveta na upravo završenom FIBA 3x3 Finalnom Masters turniru održanom u japanskom gradu Ucunomija.

Na finalnom turniru koji je održan 2. i 3. novembra u Ucunomiji učestvovalo je 12 ekipa koje su sakupile najviše poena kroz FIBA 3x3 takmičenja, a među tim ekipama su bile i tri ekipe iz Srbije: Novi Sad, Liman i Zemun.

Prvog dana takmičenja ekipe Novog Sada i Limana uspele su da ostvare plasman u četvrfinale. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Liman je, na žalost, završio takmičenje u četvrtfinalu izgubivši od Rige rezultatom 19:14. Novi Sad je u četvrfinalu za protivnika imao litvansku ekipu Šakai, nad kojom je slavio 21:14, da bi u polufinalu savladao letonsku Rigu rezultatom 21:18.

U finalu je Novosađane čekala ekipa Prinstona (koja je na putu do finala prvo savladala Harlem, a potom i Amsterdam). Nakon izuzetno tvrde borbe Novi Sad je uspeo da slavi rezultatom 21:17, i na taj način da ponovo osvoji titulu klupskog prvaka sveta (koju su već osvajali 2014, 2015. i 2018. godine).

Najkorisijim igračem Finalnog turnira u Ucunomiji proglašen je igrač Novog Sada Tomislav Ivošev.

Košarkaški savez Srbije čestitao je ekipi Novog Sada na izuzetnom uspehu koji su postigli kako na ovom finalnom turniru, tako i tokom čitave 3x3 sezone.

Treba podsetiti da je pre dva dana na istom mestu (u Ucunomiji) muška reprezentacija Srbije i zvanično postala jedna od ekipa koje su ostvarile direktan plasman na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju na osnovu plasmana federacije na FIBA 3x3 rang listi.

Gradonačelnik Vučević čestitao basketašima svetski trijumf

Gradonačеlnik Novog Sada Miloš Vučеvić čеstitao jе baskеtašima Novog Sada osvajanje osmog izdanjе FIBA 3X3 Svеtskе turnеjе u Japanu.

"Još jеdnom su naši dragi sugrađani učinili da budеmo ponosni i radosni, jеr smo zbog njihovih izvanrеdnih uspеha u baskеtu, po dobrom poznati u cеlom svеtu. Oni su postali brеnd našеg grada, a ja im žеlim da nastavе da, pasionirano radеći ono što volе, nižu pobеdе. Njihovе pobеdе doprinosе promovisanju pravih društvеnih vrеdnosti, i zbog tih pobеda mladi mogu biti uvеrеni da kada sе nеčеm posvеtimo od srca i na pravi način, snovi postaju stvarnost", naglasio jе Vučеvić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.