Novo ostrvo izniklo iz vode u blizini Japana i za dve godine se uvećalo 12 puta

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo ostrvo izniklo iz vode u blizini Japana i za dve godine se uvećalo 12 puta

Japanska obalska straža izjavila je da ne samo što je pored ostrva Nišinošima samo od sebe izniklo manje pre dve godine, već je ono za to vreme poraslo 12 puta u odnosu na svoju prvobitnu veličinu.

#Nishinoshima #volcano continues with the #eruptive activity #Japan Photo by Japan Coast Guard pic.twitter.com/a9oiGja32b

Naime, vulkanska stena ohlađena okeanom prvi put je iznikla iz vode u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2013. godine i primećena je blizu ostrva Nišinošima. Ovo ostrvo je vremenom toliko poraslo da se približilo ostrvu Nišinošima i gotovo se spojilo sa njim.

La petite #île née d'un #volcan au large du #Japon (26/11) a rejoint sa consoeur #Nishinoshima http://t.co/8jxULEPMDg pic.twitter.com/5EBmTFYuUl

Ovo ostrvo je oko 1000 kilometara južno od Tokija i sve je veće i veće. Erupcije se i dalje dešavaju iz kratera u centru rastućeg ostrva, a lava konstantno teče. Naučnici očekuju da će vulkanska aktivnost nastaviti na ovom ostrvu neko vreme.

VIDEO> Pogledajte kako se ovo ostrvo uvećavalo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.