Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 10:40

Novi problemi u selekciji Australije pred Igre u Tokiju: Brohofa muči psiha, a Hamfriza koleno

Niko još ne zna, bar zvanično, da li je i Simons odustao od igranja za nacionalni tim

Reprezentacija Australije koja još ne zna, bar zvanično, da li će se tragičar majstorice između Atlante i Filadelfije Ben Simons odazvati na poziv, neočekivano je ostala bez dva imena. Rajan Brohof i Ajzak Hamfris obavestili su nacionalnu federaciju da neće moći da se pridruže olimpijskom timu koji se ove nedelje okuplja u SAD na finalnom kampu pred Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre u Tokiju.

"Moje mentalno zdravlje je nešto sa čim sam se dugo borio i mislim da mi je važno da podignem ruku i priznam kada stvari nisu u redu i da je vreme da potražim pomoć. Da bih bio od koristi timu moram da budem 100 odsto spreman, a to u ovom trenutku ne mogu da garantujem. Svi koji me poznaju razumeju koliko mi je bilo teško da donesem ovu odluku, jer igranje za nacionalni tim je najviša čast u karijeri. Znam da Brajan Gurdžjan i ekipa mogu da osvoje zlato i ja ću navijati za njih", rekao je iskusni internacionalac Brohof koji je bio član Bumersa u Riju 2016, kada je Australija izgubila od Srbije u polufinalu (87:61), a zatim je ostala i bez bronze, jer je u borbi treće mesto savladala Španija (89:88).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na drugoj strani, Hamfrizu koji je svojevremeno, doduše kratko vreme, igrao i za FMP, na putu do ostvarenja sna da zaigra na Igrama isprečila se povreda kolena.

"Razočaravajuće je. Uprkos svim naporima, oporavak ne ide željenim tokom i nisam siguran da bi koleno bilo u stanju da izdrži, a moram ekipu da stavim na prvo mesto. Igranje za Australiju na Olimpijskim igrama mi je životni san i uložiću sve napore da budem spreman 2024. godine", poručio je Hamfris koji je kao i Brohof prošle sezone igrao u australijskoj NBL.

Selektor Gurdžjan neće naknadno proširiovati spisak na kome su: Eron Bejns, Kasavijer Kuks, Mičel krik, Metju Delavedova, Dante Ekzum, Džođia Gidi, Kristofer Gulding, Džoš grin, Džo Ingls, Nikolas Kej, Džok Lendejl, Peti Mils, Brok Motum, Duop Rit, Nejtan Sobi, Matis Tibul i Ben Simons.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.